Camera’s voor riool en industrie

Opticon Benelux biedt een brede range aan rioolcamera's en camera-inspectiesystemen voor de industrie.

Een duwcamera of schuifcamera, zoals de vCam-6 HD, is ontworpen voor inspectie van rioleringen en pijpleidingen. Bij een duw- of schuifcamera wordt de rioolcamera met behulp van een camerakabel, die is versterkt met een glasfiberkern, door de leiding geduwd. Dit type camera is zeer geschikt voor een snelle inspectie van riool-huisaansluitingen. Door het rioolcamerasysteem uit te voeren met een zwenk- & rotatie camera wordt men instaat gesteld om eenvoudig leidingwanden, verbindingsnaden of zij-aansluitingen te inspecteren. 
Een aantal camera-inspectiesystemen is ook leverbaar in een explosieveilige ATEX Ex- of Eex-uitvoering voor Zone 1 en Zone 0.

Een rijdende camera wordt vaak ingezet voor inspectie van een hoofdriool of een leiding met een grotere diameter (vanaf 150 millimeter) en grote lengte. Een rijdende camera heeft een camera die kan zwenken, roteren en inzoomen. Hiermee kan heel goed een las en een zijaansluiting in een riool of pijpleiding worden geïnspecteerd. Door de rijdende camera te voorzien van een (gemotoriseerde) lift kan men de hoogte van de camera eenvoudig aanpassen aan het leidingsysteem. Een rijdende camera of robotcamera kan leidingen inspecteren tot een lengte van wel 500 meter.

Met een zoomcamera  of putcamera op een telescoopstang, zoals de QuickView AirHD, kan tegen lage kosten snel en efficiënt onderzoek worden gedaan van een grote pijpleiding, hoofdriool of rioolput.

MEER INFORMATIE OVER ONZE OPLOSSINGEN?

Vraag een demo aan

(bij u op locatie of in onze showroom)

Vraag een offerte aan