Camera’s voor riool en industrie

Opticon Benelux biedt een brede range aan rioolcamera's en camera-inspectiesystemen voor de industrie.

Duw- of schuifcamera's

Voor leidingen van Ø20 - 300mm

Rijdende rioolcamera's

Voor leidingen van Ø100 - 2000mm

Full HD putcamera met zoom

Voor rechte leidingen vanaf Ø150mm

Een duwcamera of schuifcamera, zoals de vCam-6 HD, is ontworpen voor het snel en veilig inspecteren van rioleringen en pijpleidingen. Zo'n rioolcamera die is voorzien van een versterkte camerakabel, is zeer geschikt voor een snelle inspectie van riool-huisaansluitingen. Door het rioolcamerasysteem uit te voeren met een zwenk- & rotatie camera wordt men instaat gesteld om eenvoudig leidingwanden, verbindingsnaden of zij-aansluitingen te inspecteren. 
Een aantal camera-inspectiesystemen is ook leverbaar in een explosieveilige ATEX Ex- of Eex-uitvoering voor Zone 1 en Zone 0.

Een rijdende camera wordt vaak ingezet voor inspectie van een hoofdriool of een leiding met een grotere diameter (vanaf 150 millimeter) en/of grote lengte. Een rijdende camera heeft een camera die kan zwenken, draaien en inzoomen. Hiermee kan men uitstekend; lassen, buiswanden en zijaansluitingen in een riool of leidingstelsel inspecteren. Door de rijdende camera te voorzien van een (gemotoriseerde) lift kan men de hoogte van de camera eenvoudig aanpassen aan de diameter van het leidingsysteem. Een rijdende camera of robotcamera kan leidingen inspecteren tot een lengte van wel 500 meter.

Met een zoomcamera  of putcamera op een telescoopstang, zoals de Full HD putcamera, SVT4, kan tegen lage kosten snel en efficiënt onderzoek worden gedaan van een grote pijpleiding, hoofdriool of rioolput.

Met behulp van het DiaMeter laser meetapparaat zijn buisdiameters gemakkelijk en veilig te bepalen, ook van moeilijk bereikbare leidingen, zoals van putten, mangaten en inlaten. Het doelmatig reinigen van rioolleidingen kan met behulp van de mechanische reinigingsmachine, type RCM-10

MEER INFORMATIE OVER ONZE OPLOSSINGEN?

Vraag een demo aan

(bij u op locatie of in onze showroom)

Vraag een offerte aan