CAMERA’S VOOR INDUSTRIE

Opticon Benelux biedt een brede range aan camera-inspectiesystemen voor de industrie.

Een duwcamera of schuifcamera, zoals de vCam-6 HD, is ontworpen voor inspectie van rioleringen en pijpleidingen. Bij een duw- of schuifcamera wordt de inspectiecamera met behulp van een camerakabel, die is versterkt met een glasfiber kern, door de leiding geduwd. Dit type camera is zeer geschikt voor een snelle inspectie van riool huisaansluiting, en bochtige leidingen in diverse toepassingen, zoals petrochemie-, voedingsindustrie en sprinklersystemen. Door het duwcamerasysteem uit te voeren met een zwenk- & rotatie camera wordt men instaat gesteld om eenvoudig leidingwanden, verbindingsnaden of zij-aansluitingen te inspecteren.

Een rijdende camera wordt vaak ingezet voor inspectie van een hoofdriool of een leiding met een grotere diameter (vanaf 90 millimeter). Een rijdende camera, zoals de Mini-Cam Proteus, heeft een camera die kan roteren en inzoomen. Hiermee kan heel goed een las- en een zijaansluiting in een riool of pijpleiding worden geïnspecteerd. Een rijdende camera of robotcamera kan leidingen inspecteren tot een lengte van wel 600 meter.

Voor de inspectie van waterbronnen en verticale leidingen bieden wij het bron-inspectiesysteem van Laval. Door middel van een bron-inspectie met behulp van het R-cam 1000 systeem kan de conditie van de waterbron snel en doeltreffend bepaald worden en kan de juiste regeneratietechniek worden toegepast.

Met een zoomcamera of putcamera op een telescoopstang, zoals de QuickView AirHD, kan tegen lage kosten snel en efficiënt onderzoek worden gedaan van een grote pijpleiding, hoofdriool of rioolput.

Pan-Tilt-Zoom-camera's zijn ideaal om grote ruimten, zoals opslagtanks, floating roofs, vaten, putten en grote leidingen, veilig te inspecteren. De robuuste industriële camera's zijn op afstand bestuurbaar. Het grote zoombereik en de krachtige verlichting brengen details van lassen, corrosie en pitting haarscherp in beeld. De SnakeEye is een kleine camera op een stok met een beweegbaar uiteinde. Een veelzijdig instrument voor visuele inspectie op afstand.

De inspectiecamera's worden toegepast in de industrie. Door gemeentes en ontstoppingsbedrijven voor inspectie van een riool. Tevens worden deze door installatiebedrijven ingezet en in de bouw, chemie en petrochemie voor inspectie van een leiding, vat of tank. Een aantal camera-inspectiesystemen is ook leverbaar in een explosieveilige ATEX Ex- of Eex-uitvoering voor Zone 1
en Zone 0.

MEER INFORMATIE OVER ONZE OPLOSSINGEN?

Vraag een demo aan

(bij u op locatie of in onze showroom)

Vraag een offerte aan