FLEXIBELE GLASVEZEL-ENDOSCOPEN

In een glasvezel-endoscoop wordt het beeld getransporteerd door een optische beeldbundel van flexibele parallelle glasvezels.

Het beeld wordt door een oculair vergroot en voor het oog zichtbaar geprojecteerd. Met een focusseerbaar oculair kan de gezichtsscherpte worden aangepast op die van de kijker. De tip van de flexibele endoscoop heeft een objectief en biedt een voorwaartse visie. iFlex industriële glasvezel-endoscopen hebben een afbuigbare tip om in een holle ruimte rond te kijken. Deze tip kan op afstand worden bediend. In een ruimte die te klein is om de tip af te buigen, bijvoorbeeld in een leiding met een kleine diameter,

kan voor het inspecteren van lassen een prisma op de tip worden gemonteerd voor een zijwaartse visie. Flexibele endoscopen met een bestuurbare tip worden gebruikt voor inspectie van bijvoorbeeld gietstukken, tandwielkasten of motoren. Om defecten, corrosie of vervuiling goed te kunnen waarnemen is een hoge resolutie (aantal pixels) van de glasvezel-endoscoop belangrijk. iFlex industriële glasvezel-endoscopen hebben een hoge resolutie en een bestuurbare tip (tip-articulatie).

MEER INFORMATIE OVER ONZE OPLOSSINGEN?

Vraag een demo aan

(bij u op locatie of in onze showroom)

Vraag een offerte aan